sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Siksak-peitto

Siksak-peitto vauvalle 🍬

"Väriä, Lämpöä ja Pehmeyttä" 💋
Olen jo kauan katsellut netistä näitä ihania siksak-peittoja, joita moni on virkannut. Haaveilin itsekin pitkään sen teosta, kunnes lopulta löysin sopivan langan, josta halusin peittoa lähteä virkkaamaan. Lankamaailmassa oli alennuksessa Bommix Bamboo lanka 2e/kpl (norm. 3,80e/kpl), joten tilasin sitä 10 kerää (4 valkoista, 3 harmaata ja 3 pinkkiä =yhteensä 500g). En ollut aikaisemmin tehnyt Bommixista mitään, mutta ihastuin sen pehmeyteen "heti kättelyssä".

Bommix Bamboo on 70% bambua ja 30% puuvillaa, joten se on myös konepestävä (40 astetta). Tämä lanka on siis täydellinen juuri vauvojen ja lasten peittojen ja vaatteiden tekemiseen! Suosittelen! Ainoana "huonona" puolena on se, että lanka on aika löyhäkierteistä, mutta itseäni se ei ainkaan haitannut. Moni on sanonut, että löyhäkierteisestä langasta tulee virkatessa rumaa ja epätasaista jälkeä varsinkin, jos on löysä käsiala. Minulla kuitenkin on aika tiukka käsiala, ja omasta mielestäni peitosta tulikin kaunis ja tasainen.

Koukku nmr. 3,5 & Lanka Bommix Bamboo (menekki n. vajaa 400g).
Väreinä Pinkki 434, Harmaa 1361 ja Valkoinen 1000.

Tärkeimmän, eli ohjeen peiton virkkaukseen löysin täältä.
Ohje oli kokonaisuudessaan selkeä, mutta aluksi en täysin ymmärtänyt käännöskohtia, joissa tulisi ohjeen mukaan virkata 3 ketjusilmukkaa (=1 pylväs) ja 4 pylvästä. Kuitenkaan tällöin kuvio ei täsmää. Teinkin tästä syystä niin, että jätin kolmen ketjusilmukan jälkeen yhden pylvään välistä ja virkkasin neljä pylvästä. Tällöin siksak kuvio onnistui, mutta reunoista tuli ohjeen siksak reunojen sijaan suorat. Tämä ei kuitenkaan minua haitannut, mutta jos haluat myös siksak-reunat, tee 3 ketjusilmukkaa + 5 pylvästä. AIon itsekin seuraavalla kerralla kokeilla tätä tapaa.

Nahkainen Hand Made -merkki tilattu Paapon verkkokaupasta.

En ole varma oliko peiton tekemisessä työläämpää itse virkkaus vai lankojen päättely. Todennäköisesti lankojen päättely.. vihaan sitä joka kerta vain enemmän. Minulla on myös aika varmasti kohtalotovereita? 😄 Kun olin vihdoin saanut kaikki langat pääteltyä, ompelin peittoon vielä samalla langalla, mutta vain kahdella langan säikeellä, nahkaisen Hand Made merkin. Se tuo mielestäni peittoon hauskan yksityiskohdan ja tietysti kertoo peiton olevan käsityötä.



Silitystä vaille valmis.

Kokonaisuudessaan peitosta tuli n. 57 cm leveä ja n. 75 cm pitkä. Peitto myös venyy jonkun verran. Mielestäni juuri sopivan kokoinen vauvan peitoksi vaunuihin tai miksei esimerkiksi myös lattialle. Seuraavalla kerralla aion varmasti tehdä samanlaisen peiton isompana, jonka alle mahdun itsekin. Vaikka peiton tekeminen onkin aika yksitoikkoista, on lopputulos kaiken vaivan arvoinen.

Koska lankaa jäi vielä jäljelle jonkin verran, taidan tehdä siitä jotain peittoon sopivaa. Ensin pitää suunnitella kuitenkin mitä. Onko teillä ideoita?

- Jenni 🍬

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti