sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Pitsisukat

Piirakkaa sekä Riikinkukkoa

Nämä molemmat sukat olen saanut valmiiksi jo pari kuukautta sitten, mutta vasta nyt sain innon kirjoittaa niistä myös jotain blogiin. Nämä ovat ensimmäisiä pitsisukka kokeilujani, ja olen molempien lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen. :)

Piirakkasukat   


Sukkien ohjeen löysin lankahelvetti blogista, josta sain pitsikuvion mallikerran. Sukat olivat ohjeen mukaan lyhyempi vartiset, mutta itse toistin mallikertaa muutaman kerran enemmän. Sukat onnistuivat todella hyvin, vaikka ovat omaan jalkaani ehkä vähän liian pienet (koko n. 36). Mielestäni myös käyttämäni seiska veikan vaahtokarkki-lanka on näihin sukkiin nappivalinta! 

Paremmat ohjeet sukkiin löytyvät juuri esimerkiksi lankahelvetin tai novitan sivuilta. Kuitenkin kirjoitan tähän pitsikuvion mallikerran, jos joku juuri sitä etsii:

Mallikerta (23s, 2. ja 3. puikoilla):
1. krs 5n, 6o, lk, 1 o, lk, 6 o, 5 n.
2. krs 4n, 2o yhteen, 5o, lk, 3o, lk, 5o, ylivetokavennus, 4n.
3. krs 3n, 2o yhteen, 5o, lk, 5o, lk,5o, ylivetokavennus, 3 n.
4. krs 2n, 2o yhteen, 5o, lk,7o, lk, 5o, ylivetokavennus, 2n.
5. krs 1n, 2o yhteen, 5o, lk, 9o, lk, 5o, ylivetokavennus, 1n.
6. krs 2o yhteen, 21 o, ylivetokavennus 

Kertakaikkisen kaunis sukka, joka sopii lähes millä tahansa langalla tehtäväksi.




Riikinkukkosukat


Piirakkasukkien jälkeen halusin kokeilla jotain samantapaista helppoa pitsimallia, jonka pitsimallikerta jää helposti mieleen. Olin nähnyt Facebookin Voihan villasukka! -ryhmässä puhuttavan riikinkukkosukista, mutta kunnon ohjetta niihin en ollut löytänyt. Googlettamalla löysin kuitenkin anniKaisen blogista riikinkukkosukkien mallikerran, jonka avulla sain tehtyä pitsiosuuden (2. ja 3. puikot). 1. ja 4. puikoilla tein 1o, 1n. Sukissa on silmukoita yhteensä 58.

Mallikerta (21s)
1 krs: 2 n, 3 o, 2 o yht, 7 x (lk, 1 o) lk, 2 o takareunoista yht, 3 o, 2 n
2 krs: 2 n, 2 o, 2 o yht, 15 o, 2 o takareun. yht, 2 o, 2 n
3 krs: 2 n, 1 o, 2 o yht, 15 o, 2 o takareun. yht, 1 o, 2 n
4 krs: 2 n, 2 o yht, 15 o, 2 o takareun. yht, 2 n

Tein sukkiin vahvistetun kantapään ja kärkikavennukset sovelsin piirakkasukkien kärkikavennusten ohjeesta.  Kärkikavennuksissa siis aloitin kavennukset jättämällä pitsikuvion mallikerran langankierrot tekemättä.

Mielestäni riikinkukkosukkien pitsimalli on jopa kauniimpi kuin piirakkasukkien, vaikka se tuntemattomampi vielä onkin. Haastan kuitenkin kaikki kokeilemaan tätä ihanaa ja helppoa mallia! Ja jos jokin askarruttaa ja netin syövereistä ei meinaa löytyä apua, autan parhaani mukaan! :) Tyhmiä kysymyksiä ei ole! 


 - Jenni 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti