sunnuntai 11. syyskuuta 2016

SYKSY


Syksy ja sienet. Olemme Jennin kanssa käyeet yhdessä sienessä ja löytäneet hyviä kantarellipaikkoja. Yksin en sieneen lähtisi, se on liian tylsää ja hidastempoista, mutta yhdessä se on todella kivaa. Pitäisi vaan jaksaa ja ehtiä käydä useamminkin.

Osa sienistä on jo pakastettu tulevaa varten ja osasta tehty ihania sieniruokia, joista yksi lempparini oli sienikasvispiirakka. Innostuin sen teossa vaan taas likaa ja teinkin yhden piirakan sijasta kaksi :D

Tässä ohjeeni: 

 Pohja:

125g voita
2dl vehnäjäuhoja
1dl sämpyläjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½tl suolaa
50g juustoraastetta
2rkl vettä

Nypi voi ja jauhot, sekoita suola ja vesi taikinaan, lopuksi lisää juustoraaste.
 Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. 


Täyte:


400g kantarelleja
125g voita
1       sipuli
         suolaa
         mustapippuria
         vakopippuria
2dl    kermaa
3       munaa
100g juustoa
½      paprika

150g parsakaali



Puhdista ja paloittle sienet, pilko sipuli.
Paista sienet ja sipuli voissa.
Lisää oman maun mukaan mausteita.



Pilko paprika ja parsakaali. 
Raasta juusto.
Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa.



Paista piirakka 200-asteisessa uunissa n.25-30minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt.



Itse nautin piirakan kylmän valkoviinin kanssa. :)



-Terhi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti