perjantai 1. heinäkuuta 2016

Valkosuklaa-mustikkajuustokakku


Tein kesäisen valkosuklaa-mustikkajuustokakun, juhlistaakseni uutta työpaikkaani. Ohje on itse kehittelemäni ja kakusta tuli aivan ihana!!

Kakku on aika makea, mutta makeutta pystyy säätelemään oman maun mukaan vähentämällä sokerin ja valkosuklaan määrää. Myös maustetun tuorejuuston voi vaihtaa maustamattomaan. 

Kirjoitin tähän postaukseen ohjeen kakusta. Ohjeessa on paljon omia huomioitani kakun teosta, joten tärkeimmät kohdat on lihavoitu, jotta ohje on selkeämpi. 





Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Murskaan keksit yleensä kaulinta ja muovipussia apuna käyttäen. Jaan keksit kahteen muovipussiin, jotka suljen ja pyörittelen kaulimella keksien päällä. Tämä on mielestäni helppo, nopea ja siisti tapa murskata keksit. Meillä ei ole tiskikonetta ja tällä tyylillä ei tule tiskiä, kuten vaikka monitoimikoneella murskatessa.

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjan kokoinen pala ja laita se vuoan pohjalle. Painele voi keksi seos leivinpaperin päälle.




Vaahdota kerma, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa. 
Lisää notkistetut tuorejuustot sekä sulatettu valkosuklaa seokseen. 

Sulatan leivontasuklaat itse aina vesihauteessa hellalla, mikrossa sulattaminen on myös toimiva ja helppo vaihtoehto.


Kuvassa minulla on käytössäni isompi ja pienempi kattila. Isompaan laitan vettä ja pienempään paloittelen suklaat. Pienempi kattila mahtuu sopivasti isomman sisään. Vettä ei kuitenkaan kannata laittaa liikaa, jotta se ei kiehuisi ja läikkyisi yli kattilasta.

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Sulata pehminneet liivatelehdet pienessä märässä kuumaa vettä.

Sekoita liivate huolellisesti täytteeseen. Liivate kannattaa lisätä täytteeseen hitaasti ohuena nauhana kokoajan sekoittaen, jotta täytteeseen ei tulisi liivateklönttejä.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää täytteeseen lopuksi mustikat ja valkuaisvaahto varovasti nostellen.



Myös pakastetut mustikat sopivat täytteeseen, kakun päällä käytän mieluiten tuoreita.


Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5h.

Ohje:

Pohja:
250g digestive keksejä
150g voita


täyte:
5dl kuohukermaa
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
100g valkosuklaata
300g tuorejuustoa
100 g vaniljatuorejuustoa
3 valkuaista
2dl mustikoita
6l liivatelehteä

päälle:
mustikoita




-Terhi
<div id="MjAyOTY3Nzc="><a href="https://activate.bloglovin.com/profile/20296777"><img src="https://activate.bloglovin.com/common/images/badge1.png" width="200" height="200"/></a></div>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti