sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Porkkanasämpylät

Viikonloppuna on ihanasti aikaa aamuisin, ainakin silloin kun laiskotuttaa. Aamulla piti mennä eilisetn suunnitelmien mukaan spinnigiin, mutta en sitten jaksanutkaan vaan aloin leipomaan. Leivoin pitkästä aikaa porkkanasämpylöitä. Olen jo kyllästynyt tavallisiin sämpylöihin, joten porkkana toi kivan lisän tämän aamun aamupalaan.

Porkkanasämpylät tein taas hieman muunnetulla ohjeella. Lisäsin oman maun mukaan hieman kaurahiutaleita ja enemmän porkkanaa.




Ohje:

5dl maitoa
4dl porkkanaraastetta
50g hiivaa
2tl suolaa
11dl sämpyläjauhoja
3dl kaurahiutaleita
100g voita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva.
Lisää suola ja sekoita porkkanaraaste seokseen. 
Lisää jauhot ja kaurahiutaleet  ja alusta taikina hyvin, lisää alustuksen loppupuolella pehmeä voi. 
Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta sämpylöitä; kuohkeimmat sämpylät saat löysähköstä taikinasta nostelemalla siitä palasia uunipellille. 
Kohota sämpylät peitettynä kaksinkertaisiksi. 
Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min sämpylöiden koosta riippuen.



Jos haluat lisätä kaurahiutaleita myös sämpylöiden päälle voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele kaurahiutaleita niiden päälle ennen paistamista. 



Sämpylöistä tuli todella hyviä ja maistuivat erityisesti vajaa 2 vuotiaalle vieraallekin :) 
Harmi kun niin harvoin saan itse aikaiseksi tehtyä leipää. Kaupan leipää ostan usein ja sitä syödään meillä paljon, vaikka itsetehty olisikin parempaa. Yleensä kyllä nuo itsetehdyt syödään kerralla kun ne ovat niin hyviä.



-Terhi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti